Άντα Λειβαδά's blog

Δωρεάν Αγγλικά για αρχάρια παιδιά

Δωρεάν Αγγλικά για αρχάρια παιδιά

Φέτος τον Απρίλιο το Έτσι Μαθαίνω ανοίγει διάπλατα τις διαδικτυακές του τάξεις για τους μικρούς μας φίλους που θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τα Αγγλικά. Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ !

Το Starters Academy απευθύνεται σε παιδιά Α & Β Δημοτικού που δεν έχουν ξανακάνει Αγγλικά. Στόχος των εαρινών αυτών μαθημάτων είναι επιτύχουν την πιο ομαλή πρώτη επαφή παιδιών με τα Αγγλικά που το Σεπτέμβριο του 2023 θα είναι έτοιμα να μπουν σε A Junior τμήματα Αγγλικών.

4+1 πράγματα που πρέπει να προσέξει ένας μαθητής τον Αύγουστο

4+1 πράγματα που πρέπει να προσέξει ένας μαθητής τον Αύγουστο
  1. Να συναντήσει τους φίλους του

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια αφορμή να συναντήσει φίλους και συγγενείς που μένουν σε άλλη περιοχή. Συνήθως ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι περισσότεροι ενήλικες επιλέγουν να ξεκουραστούν και έτσι τα παιδιά να συναντήσουν την καλοκαιρινή παρέα τους! Μετά από 2 χρόνια απομόνωσης λοιπόν είναι ευκαιρία για παιχνίδι και ξεγνοιασιά!

 

Βάζει η διαδικτυακή εκπαίδευση τα γυαλιά στη παραδοσιακή διδασκαλία;

Βάζει η διαδικτυακή εκπαίδευση τα γυαλιά στη παραδοσιακή διδασκαλία;

Ένα φροντιστήριο οικογενειακό, με 6μελή τμήματα αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα, σταθερή ομάδα καθηγητών και 10 χρόνια εμπειρίας στη διαδικτυακή εκπαίδευση! Το αποτέλεσμα; 2 επιτυχίες στις Ιατρικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, 2 επιτυχίες στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 1 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 3 σε σχολές Πληροφορικής, 1 Ψυχολογία , 2 Φιλολογίες, 1 Χημικό, 1 Μαθηματικό και 8 ακόμα επιτυχίες σε σχολές με πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Διαδικτυακό Εργαστήρι Πολυγλωσσίας

Διαδικτυακό Εργαστήρι Πολυγλωσσίας

Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί μαθητές του Έτσι Μαθαίνω ξεκινούν το δικό τους “εργαστήρι” πολυγλωσσίας. Το Language Lab είναι η καλοκαιρινή προσπάθεια της ομάδα των Ξένων Γλωσσών του Έτσι Μαθαίνω, να φέρουν μικρούς μαθητές πιο κοντά σε διάφορες ξένες γλώσσες και πολιτισμούς. 

 

Μπορούν τα παιδιά να μάθουν τόσες γλώσσες μέσα σε ένα καλοκαίρι; Φυσικά και όχι. Μπορούν όμως να συστηθούν με τη λογική των διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών ανθρώπων και γλωσσών. 

 

Πολυγλωσσία… Γιατί; 

 

Βροχή Μετεωριτών: η Εξήγηση

Βροχή Μετεωριτών: η Εξήγηση

Βροχή μετεωριτών! Δε χρειάζεστε ούτε ομπρέλα ούτε καν τηλεσκόπια. Μόνο να θυμηθείτε να ξυπνήσετε την κατάλληλη στιγμή για να μη χάσετε το εντυπωσιακό θέαμα. Τι είναι όμως αυτό το θέαμα ακριβώς; Τι το προκαλεί;

Ένας μετεωρίτης είναι ένας διαστημικός βράχος που μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης. Όσο πέφτει και λόγω της πίεσης του αέρα αναπτύσσει τεράστιες θερμοκρασίες. Έτσι εμείς αυτό που βλέπουμε στον ουρανό δεν είναι τίποτα άλλο από το ίχνος του καυτού αέρα που αφήνει στην ατμόσφαιρα.

Και πότε βρέχει διαστημικούς βράχους;

Μαθησιακές... ευκολίες

Μαθησιακές... ευκολίες

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένας όρος που ακούμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Αυτό δε σημαίνει πως είναι «σημείο των καιρών» όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι. Οι μαθησιακές δυσκολίες υπήρχαν πάντα. Απλώς τώρα έχουμε τα μέσα να τις εντοπίσουμε αλλά και να τις ψάξουμε ώστε να δώσουμε λύσεις. Παλιότερα γονείς και δάσκαλοι περιορίζονταν σε ένα απλό «δεν τα παίρνει τα γράμματα.»

Η δυσλεξία για παράδειγμα ταλαιπωρεί πολλά περισσότερα παιδιά από ότι φανταζόμαστε. Ένα παιδί που έχει δυσλεξία δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να ερμηνεύσει νέες λέξεις, γράμματα και σύμβολα χωρίς αυτό να επηρεάζει σε τίποτα την ευφυία ή διανοητική κατάσταση ενός παιδιού.

Κυρία τι σημαίνει "καλά" για εσάς;

Κυρία τι σημαίνει "καλά" για εσάς;

«Κυρία τι σημαίνει καλά για εσάς»

Ήταν η φράση της Βασιλικής στο τελευταίο μας μάθημα.

-

Κάθε φορά που ανοίγει η κάμερα η Βασιλική με ρωτάει: «Πώς είστε κυρία; Πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο;»

Συνήθως λοιπόν συζητάμε για την εβδομάδα που πέρασε, τι πήγε καλά τι θα θέλαμε να κάνουμε αλλιώς κλπ. Την τελευταία φορά όμως είτε γιατί έγραφε την επόμενη μέρα διαγώνισμα είτε γιατί ήθελα να βεβαιωθώ ότι είχε λύσει τις ασκήσεις της, της απάντησα κάπως βιαστικά στην συνηθισμένη ερώτηση:

«Είμαι καλά Βασιλική!»

Και τότε η Βασιλική με ρώτησε αυτό που χρειάζεται να αναρωτιόμαστε όλοι μας όταν λαμβάνουμε ή χρησιμοποιούμε την παραπάνω φράση:

Φέτος τα Χριστούγενα "ταξιδεύουμε" σε όλη την Ευρώπη...

Φέτος τα Χριστούγενα "ταξιδεύουμε" σε όλη την Ευρώπη...

Αυτές οι μέρες είναι γεμάτες έθιμα και παραδόσεις. Οι παραδόσεις για άλλους σημαίνουν συγκεκριμένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που βλέπουν όλοι μαζί ή πιτζάμες με ταράνδους ενώ για άλλους σημαίνουν πιο εθιμοτυπικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα το σπάσιμο του ροδιού ή το Χριστόψωμο σε πολλά μέρη της χώρας μας.

Η Φυσική ενός... Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η Φυσική ενός... Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις ή ακούς πως όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά σου, συνδέονται άμεσα με τη Φυσική και εξηγούνται μέσα από αυτή. Έχεις όμως παρατηρήσει ποτέ ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο προσπαθώντας να διακρίνεις το πλήθος των φυσικών φαινομένων που εξελίσσονται μπροστά σου;